PROFIELEN

HBR

HORECA, BAKKERIJ EN RECREATIE

Ga je graag om met mensen of vind je koken en bakken leuk? Dan is HBR wat voor jou.

In de keuken bereid je gerechten, salades en heerlijke desserts. In het restaurant komen bezoekers van buitenaf waar zij de maaltijden eten die door de leeringen worden gemaakt.

In het restaurant leer je serveren, geld afrekenen, jezelf presenteren en je zelfstandigheid en verantwoordelijkheid verder te ontwikkelen. Iedere les is weer anders.

In de bakkerij leer je andere heerlijke dingen maken, zoals brood, koekjes, taarten en vlaaien. Je gebruikt hierbij de modernste machines.

PIE

PRODUCEREN, INSTALLEREN EN ENERGIE

Bij PIE bedenk, ontwerp en maak je zelf producten. Dit kan bijvoorbeeld van kunststof of metaal. Deze materialen leer je bewerken met verschillende machines en gereedschappen.

Bij de elektra kant van PIE leer je zelf elektriciteit meten en verbindingen aanleggen met elektriciteitsdraden.

Ook leer je wat een loodgieter of monteur doet. Je leert bijvoorbeeld hoe je een wastafel, wc monteert, hoe je leidingen aanlegt en hoe je apparaten in huis installeert zoals een koelkast of oven. Heel handig, want daarmee kan je veel mensen helpen!

BWI

BOUWEN, WONEN EN INTERIEUR

Heb je interesse in het bewerken van hout? Heb je idee├źn over je toekomstige interieur of heb je altijd al willen metselen? Dan is BWI de richting voor jou.

Bij BWI leer je van alles te bouwen. Je leert bijvoorbeeld het bedenken en bouwen van een huis, het schilderen en afwerken van wanden en het leggen van vloeren.

Je kunt leren kleuren afstemmen en meubels uitzoeken voor een interieurontwerp. Ook kan je leren de meubels zelf te maken. Bij BWI is het allemaal mogelijk.

TECHNOMAVO

Op de KTS staat vakmanschap ook voor vmbo-leerlingen hoog in het vaandel. Net als op andere vmbo scholen krijg je les in de vakken waarin je examen moet doen.

Op de KTS doe je er nog iets bij: je volgt een van de drie profielen. Horeca, Bakkerij en Recreatie (HBR), Bouwen, Wonen en Interieur (BWI) of Produceren, Installeren en Energie (PIE). Vanaf het derde jaar wordt jou het ambacht aangeleerd. Na het volgen van dit programma ontvang jij een certificaat. Dit kan jou voordeel opleveren bij je vervolgopleiding in het mbo.